Tijdens bouwwerkzaamheden, bij oplevering van een pand of in een bestaand gebouw, doet hij onderzoek naar bouwkundige of installatietechnische problemen. Wanneer men geen raad meer weet met de situatie, biedt Gregor door zijn kennis en ervaring een kundige oplossing.
Gregor is de projectleider van de Inspectiedienst, die de schakel vormt tussen kwaliteit, borging, verificatie en validatie.
Ik wil het liefst iedereen helpen met het oplossen van moeilijke problemen of klachten in de bouwwereld.
Grote diversiteit
“Klachten- en schadeonderzoeken bepalen voor 80% mijn werkzaamheden.
In opdracht van onder meer aannemers, woningcorporaties, VvE’s en bedrijven. De ene dag sta ik bij mevrouw Jansen op de 7e verdieping, die klaagt over geluidsoverlast en de andere keer ben ik in Engeland bij een bedrijf waar de ijspegels aan het plafond hangen.”
Gregor geniet van deze diversiteit en uitdagingen. Tijdens zijn stage bij een collega adviesbureau werd al snel duidelijk dat hij een voorliefde heeft voor bouwtechniek en praktijk. “Je maakt mij niet gelukkig als ik de hele dag binnen moet zitten om standaardrapporten te maken.” Gregor wil bouwprojecten bezoeken, persoonlijk contact leggen met mensen en hun verhalen horen. “Ik wil ontdekken waar specifieke problemen of klachten liggen en hoe wij die kunnen oplossen!”
Techniek én gezond verstand
Met geavanceerde apparatuur en vooral met vakinhoudelijk gezond verstand, analyseert Gregor de situatie en legt fouten en afwijkingen bloot. De grootste uitdaging ligt uiteraard bij het vinden van een praktische en duurzame oplossing. Hij vindt het prettig dit te bespreken met alle betrokkenen in een bouwproject.
Online kennisdelen
Gregor vindt zijn vak machtig interessant en deelt zijn passie en kennis graag, ook online. Hij laat regelmatig op LinkedIn zien waar hij mee bezig is. “Uit de reacties blijkt dat situaties of problemen voor velen herkenbaar zijn. Contact is snel gelegd en zo kun je ook weer voor anderen problemen oplossen. Dat vind ik gaaf.”
Blijven ontwikkelen
Op de vraag waar zijn uitdaging ligt voor de toekomst, antwoordt Gregor: “blijven ontwikkelen en het delen van mijn volle rugzak met kennis en ervaring aan jonge, onervaren collega’s. Door drukte lukt dat te weinig. Dat is bijzonder jammer’.
Gelukkig kan hij goed omgaan met werkdruk. Zijn twee zoontjes zorgen wel voor de nodige ontspanning. Na 17.30 uur gaat de knop om en is het papatijd!
Foto; Gregor rechts op de foto (in het vóór corona-tijdperk!) in een onderonsje met enkele collega’s.