Hij is bijna afgestudeerd aan de TU, bij de vakgroep Building Physics and Systems. Binnenkort verdedigt Jan-Joost zijn thesis. Hij ziet breed inzetbare kansen voor het bijproduct ‘staalslak’ (vloeibaar gesteente dat ontstaat bij de productie van staal), als vervanger van cement, zodat deze grondstof minder gebruikt gaat worden. Een mooie binnenkomer van Jan-Joost bij K+. Zijn overtuiging past bij datgene waar K+ voorstaat; meedenken en actief bijdragen aan een duurzame omgeving.
Hoe kwam je bij K+ adviesgroep terecht?
“Eerlijk is eerlijk, ik woon in Zuid-Limburg en ik wilde graag in de provincie Limburg werken. Dat was mijn eerste filter in mijn Google-zoektocht”, antwoordt Jan-Joost. “Bij voorkeur bij een kleinschalig bureau, met korte lijnen en goed teamwork. En volgens mij heb ik dat bureau gevonden. Al bij de eerste gesprekken met Olaf Ritchi en Welmoed Siebesma was er direct een klik. K+ is een platte organisatie en je krijgt alle vrijheid om te ontdekken waar je specifieke interesses liggen. Bouwfysica is toch een breed vakgebied.”
Hoe zijn je eerste werkweken bevallen?
Jan-Joost: “Ik ben nog in mijn oriënterende fase en heb natuurlijk veel vragen. Dan merk je pas hoe belangrijk collegialiteit is. De deuren staan hier open en iedereen - dat geldt ook voor de directieleden - neemt de tijd om je vragen te beantwoorden en je wegwijs te maken.
Wij zijn betrokken bij een groot aantal nieuwbouwprojecten over heel Nederland. Die projecten vind ik interessant; ik kan echt merken dat er stappen gemaakt worden t.a.v. duurzaam bouwen. Misschien te langzaam voor velen, maar het gebeurt wel. De interesse voor duurzaamheid en energiezuinig bouwen bij opdrachtgevers en in de bouwketen neemt snel toe en daarmee ook de belangstelling voor niet-standaard bouwmethodes. Ik volg de ontwikkelingen en kijk uit naar projecten waar ik over een tijdje actief in kan bijdragen.”
Foto: Aron Nijs. Jan-Joost staat helemaal rechts, naast enkele collega's.